Distribuie articolul

A intrat deja în tradiția Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște să sărbătorească aniversarea nașterii marelui dramaturg Ion Luca Caragiale. Anul acesta, la Muzeul de Istorie, Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează expoziția „Lumea lui Caragiale”.

În cadrul acesteia veți putea admira documente, cărți în ediții princeps și rare, dar și fotografii care evidențiază principalele momente din viața și opera scriitorului: familia din care descinde și de la care a moștenit pasiunea pentru teatru, anii de școală, debutul în gazetărie și principalele publicații la care a colaborat, afirmarea în teatru și proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creația dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat.

Câteva obiecte de epocă completează frumusețea și originalitatea expoziției temporare, ce poate fi vizitată în perioada 29 ianuarie – 28 februarie 2021, între orele 8.00 – 16.00.

Vă așteptăm cu drag și vă îndemnăm să respectați cu strictețe toate normele de prevenție recomandate de autorități!

 

 

 


Distribuie articolul