Distribuie articolul

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, semnarea  contractului de execuție a proiectului de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște. Proiectul are o valoare totală de 21 milioane de lei, va fi executat în maxim 12 luni, iar la final sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat în totalitate.

,,Astăzi, la ora 9.00, a fost semnat contractul de execuție, Telekom va realiza în municipiul Târgoviște acest proiect, cu aplicații multiple și pe zona de smart city, dar şi din punct de vedere al utilității pentru târgovișteni, dar și cu implicații deosebite pe zona de reducere a costurilor la iluminatul public. Așadar vor fi înlocuite 3137 de lămpi din  municipiul Târgoviște cu lămpi cu tehnologie Led eficientă. De asemenea, sunt aproximativ 180 de străzi care vor beneficia de acest sistem nou de iluminat public.

Totodată, prin implementarea sistemului de tele gestiune în cadrul acestui proiect factura la energia electrică va putea să fie diminuată cu 65-70%, ceea ce înseamnă o economie foarte importantă la iluminatul public. De asemenea, sistemul va avea aplicații deosebite pe zona de siguranță a circulației în sensul că la nivelul fiecărei treceri de pietoni din municipiul Târgoviște va fi implementat un sistem de iluminat pe bază de senzori astfel încât în momentul în care pietonul se apropie de trecerea de pietoni intensitatea luminii crește.

Deci toate trecerile de pietoni din municipiul Târgoviște vor beneficia de așa ceva, de un asemenea sistem. Sistemul de tele gestiune ne va permite să controlăm fluxul luminos pe fiecare lampă în municipiul Târgoviște,  astfel încât să ne putem atinge obiectivul care înseamnă de fapt reducerea consumului de energie electrică. Avem și o extindere de rețea, nu foarte mare, vor fi instalați și 150 de stâlpi speciali și va exista și o aplicație web de natură să ne permită controlul acestui sistem. Vom avea și un Dispecerat. Va fi o diferență majoră între sistemul public actual și sistemul public care va rezulta în urma implementării acestui proiect. 12 luni este durata de execuție a proiectului, sper să reușim să-l finalizăm mai repede.

Deci vorbim de încă un proiect în valoare de 20 milioane de lei, bani care vor intra în municipiul Târgoviște pe zona de eficientizare energetică. Am discutat cu cei de la Telekom să găsim și niște soluții de adaptare a sistemului de iluminat public pe care îl avem în momentul de față pe zona PIDURI-lor, un sistem deja mai vechi, și sper să găsim posibilități de a  îmbunătății mai ales pe zona de consum. Așteptăm depunerea garanției, după care urmează să dăm ordinul de începere, predarea amplasamentului și cu siguranță luna viitoare vor debuta lucrările şi pe acest proiect de eficientizare energetică a iluminatului public din municipiul Târgoviște, proiect finanțat din fonduri europene”, a declarat primarul municipiului  Târgoviștei, Cristian Stan.


Distribuie articolul