Distribuie articolul

Creșa nr. 16 din municipiul Târgoviște se află în momentul de față în plin proces de reabilitare, modernizare și extindere! Potrivit edilului orașului, Cristian Stan, care a inspectat astăzi stadiul lucrărilor de la această investiție, este vorba de un proiect în valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), însă cel mai important lucru este că la final capacitatea acestei unități de învățământ antepreșcolar va fi dublată. La conferința de presă din teren, alături de primarul Cristian Stan s-au mai aflat președintele CJD, Corneliu Ștefan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și administratorul public, Gabriel Boriga.

,,La Creșa nr. 16 din municipiul Tâgoviște, administrația publică târgovișteană are în derulare un proiect important de reabilitare, modernizare și extindere a acestei unități de învățământ. În afară de construcția nouă pe care o realizăm aici… se mai face o reabilitare totală a corpului de clădire existent, o intervenție de substanță la această unitate de învățământ, în urma căreia va rezulta o creșă care va putea găzdui un număr cel puțin dublu de copii, în comparație cu numărul de copii pe care îl putea găzdui până la momentul reabilitării.

Facem față cu brio la momentul actual solicitărilor pe care le avem, chiar dacă avem cinci creșe în reabilitare acum și în condiții de pandemie. Vreau totuși să fac un apel la responsabilitate… Dacă sunt părinți care au solicitat înscrierea la creșă, să nu blocheze locurile din creșă. Avem o situație nefericită în acest moment, când jumătate din copiii înscriși la acest moment  nu frecventează creșele, iar noi nu putem să mai facem înscrieri. Este o situație deosebită. Trebuie să fim cu toții conștienți că în momentul în care înscrii un copil la creșă, practic locul respectiv se blochează, iar poate alte persoane care nu au posibilitatea să țină copiii acasă sau nu au alte mijloace vor avea mare nevoie de un loc în creșă.

Am făcut o analiză pe ultimele trei luni pe ceea ce înseamnă capacitatea creșelor deschise din municipiul Târgoviște și pot să spun că acestea funcționează la jumătate din capacitate, chiar dacă discutăm acum de pandemie. Mai avem în lucru creșele 13, 2, 16, prin urmare sunt multe investiții pe care le avem în derulare la unitățile de învățământ și trebuie cu toții să încercăm să gestionăm această situație în mod responsabil’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 


Distribuie articolul