Distribuie articolul

Consiliul Județean Dâmbovița a alocat în acest an pentru Serviciul Salvamont- Salvaspeo fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziționării unor materiale de natură medicală, esențiale bunei desfășurări a misiunilor în care sunt angajați salvatorii montani dâmbovițeni. Astfel, au fost achiziționate echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiștilor în patrulări, dar și în cazul intervențiilor și situațiilor medicale deosebite.

Pentru a se asigura de derularea în bune condiții a acțiunilor de intervenție a salvamontiștilor dâmbovițeni, precum și de siguranța turiștilor aflați pe traseele montane dâmbovițene, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și vicepreședintele Luciana Cristea, au urcat astăzi, 23 decembrie 2020, în zona Padina-Peștera, la sediul Serviciului Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița, unde au putut constata modul în care structura aflată în subordinea CJD estepregătită să intervină în situații de urgență.

Pe lângă materialele asigurate cabinetelor medicale din refugiile Zănoaga și Peștera, printre echipamentele necesare, care pot face diferența dintre viață și moarte în intervențiile viitoare ale salvamontiștilor dâmbovițeni, se regăsesc: un defibrilator automat și un aspirator de secreție în valoare de peste 9.200 lei.

Pentru a scurta timpii de preluare a turiștilor aflați în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare și un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei.

De asemenea, au mai fost achiziționate un plafon și parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenția la avalanșă.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a precizat că noile achiziții vor face posibilă desfășurarea activității serviciului la standarde de calitate și îi asigură pe iubitorii muntelui de întreaga disponibilitate a salvatorilor montani în situații de urgență.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 


Distribuie articolul