Târgoviște: Departamentul pentru deszăpezire de la Direcția de Salubritate pregătit să intervină în caz de iarnă grea!

0
121

Pentru că iarna a început să-și arate colții, conducerea Primăriei Târgoviște a inspectat  parcul auto unde se află  toate utilajele necesare activității de deszăpezire a orașului! Primarul Cristian Stan, împreună cu cei doi viceprimari,  Cătălin Rădulescu și Monica Ilie,  au fost prezenți astăzi la Direcția de Salubritate a Primăriei Municipiului Târgoviște, unde funcționează departamentul pentru deszăpezire din cadrul administrației locale târgoviștene. În cadrul  conferinței de presă care a avut loc la Direcția de Salubritate, edilul a ținut să-i asigure pe târgovișteni că  există mijloacele materiale și umane necesare pentru a se interveni chiar și în situația în care vom avea o iarnă foarte grea.

,,Au început să apară primele semne ale iernii, am văzut primii fulgi de nea la Târgoviște. Vreau să le spun târgoviștenilor că suntem pregătiți pentru intervenție. Avem undeva la 30 de utilaje care sunt în dotarea administrației locale târgoviștene. În caz de necesitate, mai putem face apel la încă 25-30 de utilaje. De asemenea, la nevoie, putem mobiliza în jur de 300 de oameni numai din structurile administrației locale târgoviștene și mă refer la Direcția de Salubritate, la Eco Sal, la Municipal Constrcut, dar și la Compania de Apă. Avem mijloacele materiale și umane de a interveni chiar în situația în care vom avea o iarnă grea așa cum se anunță.

Avem stocurile necesare de clorură de calcui, de nisip, de sare, astfel încât să putem interveni eficient atunci când va fi nevoie, în pofida unui an bugetar foarte foarte dificil. Am reușit să ne gospodărim și chiar să achiziționăm utilaje de intervenție, sunt utilaje performante. Sper să nu avem probleme, anul trecut am avut o iarnă blândă, a nins în primăvară, așa că nu putem să spunem că am avut probleme deosebite, dar anul acesta se anunță o iarnă ceva mai severă, astfel încât, repet, vreau să le transmit târgoviștenilor că din acest punct de vedere, vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a păstra căile de circulație practicabile, de asemenea, pentru a putea interveni ori de câte ori este nevoie.

Sunt oameni cu experiență la Primăria Municipiului Târgoviște în acest domeniu. Eu am convingerea că nu vom avea dificultăți deosebite nici în acest an, astfel încât, târgoviștenii să beneficieze și pe această zonă de un serviciu de calitate, cu precizarea că nu facem  apel la alte societăți comerciale, nu facem apel la alte companii, avem utilajele și mijloacele umane necesare pentru a putea să realizăm, prin forțe proprii, această activitate foarte importantă. Sper să nu avem o iarnă grea, după anul acesta cu pandemia de COVID-19, problemele economice care deja se simt.. o iarnă dificilă este tot ce  ne mai lipsește pentru a încheia un an de ,,pomină”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here