Distribuie articolul

Primul autobuz Mercedes Benz Citaro – Hybrid, din cele 28 achiziționate din fonduri europene  de către Primăria Municipiului Târgoviște, a sosit deja în oraș! Acesta se găsește la societatea de transport public local, Servicii Publice Municipale, unde conducerea Primăriei Târgoviște a organizat joi, 3 decembrie, o conferință de presă dedicată acestui eveniment. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, în viitorul apropiat, Târgoviștea va avea un număr total de 40 de autobuze noi, 28 dintre acestea urmând să ajungă la destinație pe la jumătatea lunii martie 2021….

,,Iată că avem primele rezultate palpabile ale celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște. Este vorba despre două proiecte pe fonduri europene, cu o valoare cumulată de aproximativ 170 de milioane de lei și ieri (n.n. miercuri, 2 decembrie) a fost livrat la Târgoviște primul autobuz Mercedes – Benz Citaro –  Hybrid, din cele 28 de autobuze, de aceeași marcă, care vor ajunge în Târgoviște la jumătatea lunii martie 2021. Tot până atunci va fi implementat și sistemul de management al transportului local în municipiul Târgoviște.

Va fi dotat service-ul, care va fi folosit pentru mentenanța acestor autobuze. Cea mai mare parte a autobuzelor, va ajunge undeva la finalul lunii februarie… Acest autobuz care a sosit acum, va fi utilizat de personalul de aici pentru a se obișnui cu aceste autobuze, cu dotări absolut extraordinare. Este o diferență de la cer la pământ între actualele autobuze pe care le avem acum în circulație și acest autobuz, care oferă condiții de siguranță, condiții de confort și este autobuzul care circulă astăzi pe străzile din Madrid, în marile orașe din Germania…

Este într-adevăr o schimbare radicală, în bine, pe ceea ce înseamnă transportul public în comun din municipiul Târgoviște și este doar începutul implementării celui mai mare proiect din istoria acestui oraș, pentru că în afara acestor 28 de autobuze, mai avem încă 12 autobuze în licitație în acest moment, 40 de asemenea bijuterii pe roți, probabil tot Mercedes, dar rămâne de văzut pentru că nu știm cine va câștiga licitația pentru cele 12 autobuze.

De asemenea, foarte curând, probabil în prima parte a anului viitor vor începe lucrările de construcție a Depoului din zona Complexului Turistic de Natație.  Și nu în ultimul rând,  a unei stații de capăt în această zonă și unei stații de capăt undeva la intrarea în municipiul Târgoviște, lângă Oțelinox”, a declarat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

 


Distribuie articolul