IPJ Dâmbovița! Recomandări pentru o minivacanță în siguranță

0
74

În perioada 27-29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni de control cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță pentru cetățeni. Zilnic, au fost angrenate peste 300 de forțe de ordine publică, fiind aplicate în total 676 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 44.100 de lei.

De asemenea, au fost efectuate controale în 807 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și la 133 de operatori autorizați/transportatori de persoane, fiind legitimate, zilnic, peste 2.950 de persoane.Totodată, polițiștii au controlat, pentru siguranța călătorilor, 384 de mijloace de transport public în comun, verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane reprezentând unul dintre principalele obiective ale polițiștilor.

În continuare, polițiștii, alături de polițiști locali și jandarmi, vor desfășura noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor. Purtați masca de protecție și păstrați o distanță de siguranță față de persoanele din jur! Conduceți preventiv și adaptați permanent viteza la condițiile din trafic!

Poliţiştii din cadrul Inspectoratui de Poliție Județean Dâmbovița sunt la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor și pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie.

Poliţiştii de la rutieră acționează, pe raza județului Dâmbovița, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic și să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu gheață sau polei.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! Nu uitați, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here