Distribuie articolul

În ciuda situației neobișnuite, cauzate de pandemia de Coronavirus, Zilele Bibliotecii sunt marcate și anul acesta, la Târgoviște, în perioada 23-27 noiembrie 2020. Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu vă găzdui, de data aceasta, manifestările obișnuite în mediul online, așa cum și-a desfășurat și o bună parte a activității, în ultimele luni.

Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 23 noiembrie 2020, începând cu orele 11.00, pe platforma ZOOM. Cu acest prilej, secretraul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan pentru toți bibliotecarii, dar și pentru publicul cititor.

„Sunt bucuros și onorat că am ocazia de a vă adresa astăzi câteva gânduri, cu prilejul evenimentului găzduit de Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” – dedicat Zilelor Bibliotecii. Deși nu ne putem întâlni fizic, vă mulțumesc tuturor acelora care ați făcut reale eforturi de a păstra legătura cu publicul cititor, în aceste vremuri neobișnuite, în care avem nevoie mai mult decât oricând să evadăm, în fascinanta lume a cărților. Faptul că v-ați continuat activitatea, în limitele impuse de pandemia care ne-a dat tuturor viețile peste cap, faptul că nu v-ați închis porțile și nu ați renunțat la a încuraja oamenii să se apropie de cultură este un exemplu pentru noi toți, așa cum este activitatea dumneavoastră zi cu zi. Și, am speranța că oameni ca dumneavoastră vor reuși să păstreze cultura pe locul meritat.

 Printre lucrurile pe care această perioadă ne-a ajutat să le înțelegem se numără un concept pe care eu îi consider de mare importanță în viitor și anume digitalizarea, iar Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” se află printre instituțiile care au înțeles și au aplicat cel mai bine această tendință inevitabilă, această a patra revoluție industrială, care aduce schimbări în toate domeniile. Acum mai mult decât oricând, trebuie să înțelegem că cine nu ține pasul nu va depăși cu succes acest moment dificil, care pune la grea încercare toate activitățile.

Ziua de astăzi este un prilej de a transmite gândurile și urările mele cele mai bune întregului personal de specialitate, care a făcut posibilă împlinirea a 100 de ani de lectură publică la Târgoviște și de a-mi arăta recunoștința pentru activitatea dumneavoastră și importanța pe care o are, mai ales pentru tânăra generație și pentru viitorul copiilor noștri. Am speranța că aceștia vor înțelege, cu ajutorul mentorilor, fie ei  părinți, dascăli, artiști sau bibliotecari, că au nevoie de cultură și că unul dintre aspectele esențiale ale acesteia îl reprezintă acest edificiu neprețuit, cartea. Trecutul, viitorul, arta, tradițiile și obiceiurile, poveștile, rodul generațiilor de istorici se află printre lucrările adăpostite de biblioteci. Iar păstrătorii lor sunt bibliotecarii, acești ghizi care ne poartă pașii printre povești și tratate științifice, care ne deschid ușile unor lumi pline de minuni.

 Iar eu, ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița vă asigur că aveți în mine și în instituția pe care o conduc un partener care va continua să vă fie alături și să vă ofere tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a desfășura și pe viitor acțiuni de succes și de a oferi cele mai bune servicii publicului dumneavoastră. Îi felicit pe organizatori pentru acest eveniment, o felicit pe doamna director Agnes Erich pentru toată munca depusă și pentru rolul inovator pe care l-a avut și-l are în cadrul acestei instituții de cultură emblematice din județul nostru. Vă urez putere de muncă tuturor și vă mulțumesc!”

Programul manifestărilor din această săptămână va include dezbateri, acordarea premiilor Bibliotecii pentru anul 2020, expoziții de pictură, ateliere de povești dar și lansări de carte, cum ar fi volumul: „100 de ani de lectură publică la Târgovişte”, ce-i are ca autori pe Agnes Erich, Victor Petrescu și Alexandru Ştefănescu.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 


Distribuie articolul