Protejarea populației împotriva infecțiilor Covid -19, prioritate pentru jandarmii dâmbovițeni

0
327

Acțiunile jandarmilor pentru protejarea populației împotriva infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 au continuat și în perioada 16 – 22 noiembrie a.c., cu verificări efectuate în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, în mijloacele de transport în comun, piețe, gări, autogări și alte zone aglomerate. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

În perioada de referință au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Totodată, în comunaValea Mare (satele Valea Mare, Valea Caselor și Gârleni), Jandarmeriei Dâmbovița i-a revenit și îi revine, în continuare misiunea de coordonare a forțelor de ordine (jandarmerie și poliție) pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști cu misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

Menționăm faptul că scopul acestor acțiuni informativ-preventive, desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului, nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

 

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here