Distribuie articolul

Sala ,,Vlad Țepeș’’ a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit astăzi, 18 noiembrie 2020, o întâlnire de lucru – la inițiativa președintelui CJD, Corneliu Ștefan – cu primarii mai multor localități dâmbovițene, la care au fost prezenți administratorul public al județului, Cristian Avanu, și consilierul județean Ionuț Săvoiu.

Tema principală a întâlnirii a fost posibilitatea realizării unui important proiect de infrastructură, un drum județean – inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, care să conecteze mai multe localități și care, în acest fel, să creeze premisele conturării unei zone de dezvoltare pe întreg perimetrul delimitat de acesta. S-a stabilit că, în vederea conturării conceptului care va sta la baza investiției, este necesar ca fiecare localitate care va fi cuprinsă în proiect să identifice suprafețele disponibile care pot deservi acest drum.

Drumul județean mai sus-amintit va uni municipiul Târgoviște cu localitățile Dragomirești, Mănești, Ulmi, Răzvad, Comișani, Aninoasa, Doicești, Șotânga, Văcărești. În ceea ce privește capitala județului, orașul Târgoviște, președintele Corneliu Ștefan, împreună cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, au discutat despre construirea inelului 2 de centură, a zonei metropolitane și construirea drumului Valahia Express DX1 (Ulmi, Târgoviște). Au fost abordate, de asemenea, și proiectele importante aflate pe agenda de lucru a ADI Apă, ADI Deșeuri, ADI Civitas și alte proiecte de dezvoltare din zona adiacentă a municipiului Târgoviște.

În cadrul întâlnirii, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a transmis că zona metropolitană a municipiului Târgoviște este un proiect prioritar, atât pentru municipiul reședință de județ, cât și pentru întreg județul, un proiect care va cuprinde toate localitățile limitrofe Târgoviștei și a subliniat faptul că, pentru perioada următoare, este fundamentală colaborarea dintre administrația județeană și administrațiile locale, în vederea deblocării anumitor proiecte, pentru a fi finalizate cu succes, în beneficiul dâmbovițenilor.

La întâlnire au mai participat: primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și primarii comunelor Aninoasa, Ulmi, Comișani, Șotânga, Dragomirești, Mănești, Răzvad și Văcărești.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 


Distribuie articolul