Distribuie articolul

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, și vicepreședintele Luciana Cristea, au făcut astăzi, 17 noiembrie 2020, o vizită de lucru la Sanatoriul TBC Moroeni, unitate medicală aflată în subordinea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde se dorește continuarea proiectului de reabilitare, consolidare și modernizare, în vederea valorificării și transformării acesteia într-un centru regional pentru tratarea afecțiunilor pulmonare grave.

Președintele Corneliu Ștefan a purtat discuții cu primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru, cu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Andrei Tomescu, dar și cu conducerea și angajații sanatoriului, prilej cu care a subliniat importanța solidarității în această perioadă și le-a cerut cadrelor medicale de la Moroeni sprijinul pentru a depăși cu bine această perioadă dificilă.

În cadrul acestei vizite de lucru, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a declarat: „Am discutat cu echipa care manageriază Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și vreau să auziți de la mine: atât timp cât voi fi președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, acest spital nu se va închide. Vreau să ținem cont de faptul că proiectul de reabilitare a acestui spital este unul vechi, de 15 ani. Vom face tot posibilul ca în 2021 să găsim fondurile necesare, astfel încât el să redevină ce a fost odată – un centru regional, național, pentru pacienții cu tuberculoză.

Sunt de zece zile președinte al CJD și, până în acest moment, cea mai dificilă situație cu care mă confrunt este Spitalul Județean de Urgență. Și nu sunt probleme cu fondurile, așa cum erau cândva, ci avem neplăceri din cauza acestui virus care a dat peste cap viața întregii planete. Iar în această situație, trebuie să fim toți solidari – să mai facem cu schimbul; eu peste medici nu vreau să intervin, pentru că domeniul meu de expertiză este cel economic, dar trebuie să lucrăm împreună.

Și sunt persoane aflate în această sală care au înțeles omenește și au fost de acord să vină să lucreze și la Târgoviște câte o lună. Cel mai important este să depășim această iarnă, să rămână spitalul deschis și să gestionăm cât mai bine criza Covid-19. Ideal ar fi să revenim la ce am fost, să găsim sursa de finanțare pentru a relua lucrările anul viitor și să populăm acest amplasament, să trimitem pacienți către acest spital, nu în Prahova sau în Argeș. În concluzie, aveți tot sprijinul meu, vreau să dezvolt acest amplasament și vă rog să ne spuneți orice nevoie aveți”.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 


Distribuie articolul