Distribuie articolul

În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmbovița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județul Dâmbovița, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului ilicit. Au fost puse în executare 18 mandate de aducere.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea unei grupări infracționale, alcătuite din 7 persoane, din județul Dâmbovița, bănuite de trafic de droguri de risc (cannabis) și de mare risc (ecstasy) și deținere de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului ilicit.

Din activitățile investigative au rezultat indicii că 4 dintre persoanele în cauză ar fi reprezentat surse de aprovizionare pentru ceilalți 3 membri ai grupării, care ar fi revândut drogurile, precum și pentru alte persoane.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 372 de pastile ecstasy, 41 de bile de staniol ce conțineau cannabis, 6 telefoane mobile, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 2.300 de lei,  mai multe recipiente  cu urme de substanțe vegetale și mai multe țigări confecționate artizanal conținând cannabis.

Au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești.

La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.


Distribuie articolul