Distribuie articolul

În ziua de 06 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului, polițiștii dâmbovițeni, împreună cu celelalte structuri teritoriale, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Au fost legitimate peste 3000 de persoane si au fost efectuate verificări în 190 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

De asemenea, polițiștii rutieri au controlat 84 de mijloace de transport public in comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 290 de sancţiuni contravenţionale, in valoare de 10 000 lei. Se recomandă  cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020 în această perioadă este interzisă organizarea evenimentelor private. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor legale.


Distribuie articolul