Distribuie articolul

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește, până la data de 23 octombrie  2020, inclusiv, cereri pentru sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19. Sprijinul are în vedere atenuarea pierderilor suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, în sectoarele vegetal – legume-fructe și cartofi si zootehnic- bovine, ovine, caprine.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

 Pentru mai multe detalii privind condițiile generale și specifice de acordare a Sprijinului temporar cu caracter excepțional, Agentia de Plăți și Intervenție pentru Agricultura pune la dispozitia fermierilor Ghidul solicitanților pentru măsura 21 – sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza covid-19 (articolul 39b) accesând linkul http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19/masura-21.

Până la această dată, Agentia de Plați și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița a înregistrat solicitari de la 3493 de fermieri pentru sectorul vegetal, dintr-un numar total estimat de 5564 potențiali beneficiari și de la  610 crescatori de animale pentru sectorul zootehnic, dintr-un numar total estimat de 1731.

Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmboviţa informează fermierii că pentru orice nelamurire sau informatii suplimentare referitoare la accesarea Sprijinului temporar cu caracter excepțional se pot adresa telefonic centrului de registratură la care au depus cererea unică de plată.

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul