Distribuie articolul

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia  a notificat Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) că, pentru investițiile „Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina – Peștera” și „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița”, au fost aprobate fișele de proiect depuse la finanțare de către CJD, la finalul lunii august 2020.

Ca urmare a Hotărârii nr. 12 din 23 septembrie 2020, adoptată în ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, ADR Sud Muntenia urmează să încheie acordurile de parteneriat cu CJD, imediat ce fișele de proiect depuse la Ministerul Fondurilor Europene (Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică) vor fi aprobate.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina – Peștera” are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a zonei montane din Județul Dâmbovița și creșterea numărului de utilizatori ai resurselor turistice, prin construirea domeniului schiabil și a infrastructurii turistice în zona Padina – Peștera; integrarea stațiunii turistice montane în circuitele turistice naționale și internaționale și, totodată, creșterea numărului de turiști în această zonă. Bugetul eligibil estimat al investiției este de 17.850.000 Euro.

În ceea ce privește proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița”, se vor realiza intervenții de reabilitare și modernizare a corpului central al Taberei Căprioara și a celor 5 unități de cazare independente, aflate în incintă, amenajarea curții interioare, refacerea sistemului de iluminat, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, amenajarea parcării, schimbarea acoperișului, realizarea de compartimentări interioare, extinderea zonei terasei și realizarea unui sistem de canalizare. Bugetul eligibil estimat al investiției este de 3.570.000 Euro.

.

 

 

 

 


Distribuie articolul