Distribuie articolul

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Mâinile lor, cu pielea încrețită și tăbăcită de povara vremurilor trăite, ne-au ținut în brațe și când am plâns și când am râs, când ne-a fost frig sau frică, ori de câte ori am avut nevoie de un suflet blând aproape. Cu ochii blajini și cu zâmbete dulci ne-au întâmpinat mereu, chiar și atunci când am făcut năzdrăvăniile copilăriei și ne-au oferit cele mai gustoase bunătăți. Ei sunt bunicii noștri, poate cele mai blânde ființe care ne-au purtat grija și o fac până la final, oriunde s-ar afla.

Nu există cuvinte de mulțumire pentru bătrânii noștri, pentru toată truda lor. Tocmai de aceea, noi îi sărbătorim anual pe beneficiarii vârstnici cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență Pucioasa, prin diverse activități ”colorate” care le readuc zâmbete pe chipuri. În cadrul centrului din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița bunicii au parte de toată atenția și afecțiunea, atât de necesare nevoilor speciale cu care se confruntă. Angajații noștri fac tot posibilul pentru ca vârstnicii care au ajuns în sistemul de protecție, fie pentru că au rămas singuri pe lume, fie pentru că familiile lor nu îi pot îngriji sau din alte motive, să se simtă ca acasă, să se simtă iubiți, apreciați și îngrijiți pe măsura înțelepciunii lor.

Centrul de Îngrijire și Asistență are 50 de locuri și funcționează la capacitate maximă. A devenit o tradiție ca în data de 1 octombrie beneficiarii să se bucure de o masă festivă și de audiții muzicale la finalul zilei în care sunt sărbătoriți la nivel internațional. 1 octombrie a fost proclamată ziua internațională a persoanelor în vârstă începând cu anul 1990, pentru a marca importanța contribuției acestora la dezvoltarea societății, precum și la scrierea istoriei.

Atenția oferită celor vârstnici este extrem de importantă, mai ales în această perioadă, în care cu toții suntem greu încercați. Pandemia Covid-19 a afectat atât starea fizică a bătrânilor, cât și pe cea psihică, întrucât, din primăvara acestui an, nu au mai fost parte la agitația cotidiană, fiind izolați și mai singuri și mai nevoiași ca oricând. Puținele drumuri și întâlniri pe care le mai aveau le-au fost interzise sau amânate în vederea prevenirii îmbolnăvirilor. De aceea au nevoie de sprijinul nostru, de o vorbă bună, de un zâmbet, de gesturi care sunt atât de ușor de oferit.

Haideți ca măcar astăzi să ne amintim mai mult ca oricând de bunicii noștri și să îi surprindem prin fapte mici care le pot oferi bucurii atât de mari. La mulți ani, tuturor bunicilor, tuturor persoanelor vârstnice! Vă dorim multă sănătate, liniște sufletească și zile frumoase! Noi încercăm să vi le facem mai ușoare și să vă fim alături mereu!

 

DIRECTOR GENERAL,                                       ŞEF BIROU,

            ing. Cristiana Bucur                        ing. Cerasela Gurgu

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul